T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / TOPRAKKALE - Tüysüz Şehit Mehmet Gaser Ortaokulu

30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yılı Kutlu Olsun...

26--30 AGUSTOS ZAFERE DOĞRU..

YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA....

Saat sabahın dördüdür...

Ankara Polatlı’dan yola çıkmadan önce ordusuna gönderdiği son mesajında ne demişti Mustafa Kemal Paşa....

--------Anadolu'nun Evlatları! Siz Afyon Cephesine sizden sonra gelecek olan kardeşlerinize Hür ve Bağımsız bir vatan bırakmak için gidiyorsunuz. Bilinki ya şehit ya gazi olacaksınız. Üstünüzdeki mintanınız al kana bürünmeden ölmek yok. Toprak kefeniniz, son nefesiniz kutsal olana kadar savaşacaksınız.

Bu toprakların aziz evlatları! İnanıyorum ki, biriniz bin düşmana bedelsiniz. Ne bu vatan, ne sizden sonraki nesil, sizleri ve zaferinizi ebediyete kadar yaşatacak ve sizleri asla unutmayacaktır.

Yolunuz açık, gönlünüz ferah olsun.--

İşte o saat gelmişti.

26. Ağustos sabahı saat tam 4.25’de Topçu yüzbaşı Muzaffer Bey askerine emir veriyordu.

- Top atışı, salvo…

Yürüyün kardaşlar namus günüdür...

“Anadolu topraklarının vatan olma yolunda başlayan bu mücadele İzmir’de işgal güçlerinin denize dökülmesiyle son bulmuştur... Bu toprakların Türk milletine ait olduğu topyekûn dünyaya haykırılmıştır. Bugün ecdadımızın Anadolu’yu işgale gelenlere, Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutamayacağı bir ders verdiği ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirini kırdığı gündür”

TARİHİN EN BÜYÜK STRATEJİ SAVAŞI ;

26 - 30 Agustos arası ...

Anadolu Türk’ü ile emperyalist Yunan Ordusu’nu; mekân ise Kocatepe’den başlayarak Banaz ilçesi sınırlarına dâhil olan Oturak’a uzanan alan... “Kocatepe ile Dumlupınar’da gerçekleşen ve Türkiye tarihi açısından şeref, onur ve kahramanlıklarla yâd edilecek olan bu zafer, şüphesiz ki bugün olduğu gibi gelecek nesillere de bir miras olarak kalacaktır”..

MİLLİ MUCADELENİN ÜÇ ÖNEMLİ TEPESİ ; METRİSTEPE ,DUATEPE ,KOCATEPE..

“Milli mücadelenin üç önemli tepesi vardır ve bu tepelerde yapılan savaşların sonucunda kazanılmış üç önemli zafer vardır... Bu zaferler Metristepe’de " İnönü Savaşı", Duatepe’de " Sakarya Savaşı" ve en son olarak da Kocatepe’de " Başkumandanlık Meydan Muharebesi " ... Birbirini tamamlayan bu zaferler Anadolu’nun ebedi bir Türk yurdu olduğu ve Şark Meselesi’nin tarihe gömüldüğünün ispatı olarak son derece önemlidir”..

“Bu savaş birilerinin koyduğu kuralların değiştirildiği ilk savaştır...Bu savaş başarı ile sonuçlanmamış olsaydı o Sevr uygulanacaktı... Atalarımız Paris’te kendilerine rağmen verilmiş kararları inançlarıyla, kılıçlarıyla, paralarıyla, kalemleriyle, dualarıyla yırtıp atmışlardır”

Kaynak : Afyon kocatepe ün. Büyük Taarruz Paneli..

Prof . Mustafa Solak ..Doç . Mesut Ersan ..Doç Turan Akkoyun ..Doç. Mevlüt Çelebi...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.08.2023 - Güncelleme: 30.08.2023 16:26 - Görüntülenme: 85
  Beğen | 11  kişi beğendi